Vánoce budou již za:

Get Adobe Flash player

Anýzky

Anýz je mytické koření, které se k nám dováželo z Orientu. Kromě lékořice a různých čajů se anýz hojně využívá i při pečení.

Co potřebujete:

  • 250 gramů hladké mouky
  • 150 gramů másla
  • 150 gramů cukru
  • 1 vejce
  • 1 žloutek
  • 1 lžička mletého anýzu
  • Mohou a nemusí být mandle na ozdobu

Postup práce:

  1. Do mísy prosejte mouku, k níž posléze přidáte cukr, na kostky nakrájené změklé máslo a vejce.
  2. Směs důkladně promíchejte a dodejte dále jeden žloutek a anýz.
  3. Těsto vyšlehejte a dejte ho alespoň na půl hodinu odpočinout.
  4. Potom z těsta na pomoučeném vále vyválejte tenký plát, z něhož budete postupně vykrajovat kolečka.
  5. Kolečka klaďte na plech s pečícím papírem.
  6. Anýzky můžete ještě ozdobit oloupanou mandlí.
  7. Dejte péct do rozpálené trouby na 200 stupňů asi na 12 -15 minut.
  8. Po upečení nechte vychladnout a uložte do krabice. Cukroví uchovávejte v suchu a chladu.

Doba přípravy:

Celkem i s dobou odpočinutí – 1,5 hodiny


   Podobné články:
Vytisknout Vytisknout

One Response to “Anýzky”

Napsat komentář