Vánoce budou již za:

Get Adobe Flash player

Hovězí na tymiánu

O Vánocích se nejí pouze kapr, rybí polévka a bramborový salát. K tomuto období náleží každé dobré maso, a to hovězí na tymiánu rozhodně je.

Hovězí v některých rodinách tvoří hlavní chod Štědrovečerní večeře, ve většině českých domácností se jídla z hovězího připravují spíše až na Boží Hod anebo svatého Štěpána. Možností úprav hovězího masa je celá řada, hovězí na tymiánu patří k těm nejchutnějším a nejoblíbenějším. Hovězí na tymiánu náleží k italské gastronomii a podává se také i v kvalitních restauracích. Víte, jak jej připravit?

Co budete potřebovat:

  • 750 gramů hovězího masa
  • 100 gramů másla
  • 500 mililitrů smetany
  • 1 lžíce hladké mouky
  • Na marinádu budete potřebovat:
  • 500 mililitrů převařené vody
  • 2 lžíce vinného octa
  • 3 stroužky česneku
  • 250 gramů cibule
  • 2 bobkový listopad
  • Sůl
  • Pepř

Postup práce:

  1. Nejprve si nachystejte maso.
  2. Marináda se vyrobí smícháním výše uvedených ingrediencí, tedy do převařené vody přidáte tři prolisované stroužky česneku, jemně nakrájenou cibuli, vinný ocet, pepř, sůl a bobkový list.
  3. Maso naložte do marinády a dejte do chladu na 48 hodin marinovat.
  4. Po dvou dnech maso vytáhněte z lednice a začněte s vařením.
  5. Nejprve si na kostičky nakrájejte slaninu a osmahněte ji na másle.
  6. Pak vyndejte s marinády cibuli a dejte osmahnout.
  7. Na onu cibuli posléze do hrnce k základu přidejte plátky masa, osušené a bez marinády, osmahněte.
  8. V druhém hrnci dejte vařit marinádu a to do té doby dokud se nevyvaří na polovinu, potom ji přidejte k masu a vařte až do měkka.
  9. Těsně před dokončením se do hrnce vmíchá smetana, do které jsme si nejprve zašlehali hladkou mouku.

Doba přípravy:

48 hodin nakládání

Pak cca 1,25 hodin

Počet porcí:

4


   Podobné články:
Vytisknout Vytisknout

One Response to “Hovězí na tymiánu”

Napsat komentář