Vánoce budou již za:

Get Adobe Flash player

Nepečené vánoční cukroví, aneb jde to i jinak

Vánoce bez chutného cukroví si dnes již nedokáže představit snad nikdo z nás. Málokdo si však uvědomuje, že samotný nákup, příprava nejrůznějších těst, zpracování, vykrajování, pečení a zdobení je opravdu velmi náročným a zdlouhavým procesem s nejistým výsledkem.

Co takhle zkusit ozdobit štědrovečerní tabuli něčím zbrusu novým? Vyzkoušejte nepečené vánoční cukroví a ušetřete si mnoho starostí i financí. Pojďme si představit pár nepečených druhů vánočního cukroví, které jsou nejen rychlé, ale především chutné.

Nugátové košíčky

Pro přípravu směsi na nugátové košíčky budeme potřebovat více procentní šlehačku, 200 gramů pravého nugátu, 150 g hořké čokolády s vysokým podílem kakaa, 100 g kvalitní mléčné čokolády a 100 gramů stoprocentního tuku.

Všechny výše uvedené suroviny vložíme do misky a pomalu necháme rozpustit ve vodní lázni. Vychladlou směs necháme odstát do druhého dne. Následně suroviny vyšleháme a plníme do malých papírových košíčků.

Křupavé mini marokánky

Pro přípravu směsi na mini marokánky budeme potřebovat 40 gramů másla (nikoli tuku), 180 gramů moučkového cukru, 125 ml smetany, hrst mletých mandlí nebo oříšků, půl lžičky skořice a to nejdůležitější – 80 gramů křupavých lupínků corn-flakes.

V rozpáleném hrnci necháme rozpustit máslo a přidáme moučkový cukr, který necháme zkaramelizovat. Postupně vmícháme na drobnější kousky nasekané oříšky a mandle, skořici i smetanu. Mírného sražení se nebojte. Po zhoustnutí přidáme corn-flakes lupínky a lžičkou vkládáme do připravených papírových košíčků nebo klademe na plech vyložený pečícím papírem. Další úprava v troubě již není nutná.

Kokosové očka

Potřebovat budeme 350 g cukru moučka, 120 g másla, 6 dobře uvařených žloutků, 120 g kokosové moučky a čokoládovou polevu. Žloutky nastrouháme a smícháme s ostatními surovinami. Vytvarujeme malé kuličky, do kterých uděláme malý důlek, který naplníme rozehřátou čokoládou.


   Podobné články:
Vytisknout Vytisknout

Napsat komentář

Tipy na dárky