Vánoce budou již za:

Get Adobe Flash player

Pracny

Vánoční cukroví patří k tradicím již od středověku. Pracny pak jsou jedním z nejoblíbenějších vánoční cukroví.Pracny se řadí k podobnému typu cukroví jako vanilkové rohlíčky, jsou nebezpečně dobré, a proto velice rychle mizí. Na rozdíl však od hlavní ingredience vanilky ve vanilkových rohlíčcích, tak chuť pracen vytvářejí hlavně mleté oříšky a skořice.

Pro uchování zásob je dobré cukroví skladovat v krabici tam, kde je chladno, ale také sucho.

Nezapomeňte také na ohlídání před všemi mlsnými jazýčky a nenechavými prstíčky.

Co budete potřebovat:

  • 400 gramů másla
  • 2 velké lžíce kakaa
  • 0,5 lžičky mleté skořice
  • 700 gramů polohrubé mouky
  • 100 gramů Hery
  • Půlku citronu
  • 140 gramů cukru moučku
  • 200 gramů vlašských ořechů
  • 2 špetky mletého hřebíčku

Postup práce:

  1. Těsto vytvoříte tak, dohromady ručně pořádně zpracujete všechny výše uvedené ingredience.
  2. Všechny složky se spolu musí navzájem velice dobře propojit.
  3. Z toho důvodu nepracujte s tuky před chvilkou vyloženými z lednice, ale až alespoň trochu změknou.
  4. Po zpracování těsta, uválejte dva válečky, které zavinete do potravinové fólie a dáte do druhého dne zatuhnout do lednice.
  5. Druhý den pak těsto nakrájejte na menší kousky.
  6. Vezměte formičky a každý dílek těsta vmáčkněte do formičky.
  7. Formičky dejte následně péct do trouby na cca 15 minut při teplotě 170 stupňů Celsia.
  8. To, že jsou pracny hotové, poznáte podle toho, že jejich střed nedá promáčknout.
  9. Nakonec se mohou pracny ještě pocukrovat moučkovým cukrem.
  10. Cukroví skladujte v chladu.

Doba přípravy:

12 hodin chlazení

15 minut pečení

40 minut práce s těstem


   Podobné články:
Vytisknout Vytisknout

Napsat komentář