- Kouzelné Vánoce- Největší vánoční magazín - https://kouzelnevanoce.cz -

Rybí polévka

K tradičním vánočním pokrmům již od středověku náleží rybí polévka. Dnes ji sice lidé čím dál častěji obcházejí, protože nemají rádi rybí hlavy. Kouzelnevanoce.cz si pro vás připravilo recept, kde se rybí hlavy nenalézají.

Zkuste jej a jestli máte nějaký svůj zaručený recept na vánoční rybí polévku, neváhejte se s námi o něj podělit. Kromě komentářů je zde i možnost diskuze na Fóru, kde se můžete spolu s ostatními čtenáři inspirovat, pochlubit a také najít dobrou radu v případě nějakých potíží.

Co budete potřebovat:

Postup práce:

  1. Očištěnou porci kapra dejte do osolené vody vařit.
  2. Vnitřnosti bez střev a žluče vařte ve zvláštním hrnci, spolu s pepřem a novým kořením.
  3. Mlíčí nejprve pořádně odblaňte a to tak, že jej několikrát přelijete vařící vodou. Pak už jdou velmi snadno stáhnout. Takto odblaněné mlíčí dejte vařit do třetího hrnce.
  4. Na půlce másla osmahněte polévkovou zeleninu, kterou zalijte vývarem z masa a uvařte do měkka.
  5. Na druhé polovině másla vytvořte s pomocí hladké mouky řidší jíšku, s níž zahustíte polévku. Nechte povařit, ale udržujte vodu okolo 1,25 litru.
  6. Do takto provařené polévky vložte uvařené maso, mlíčí a jikry a ještě 10 minut povařte.
  7. Polévku osolte, opepřete, okořeňte špetkou muškátového květu, ale s ním opatrně, aby polévka nezhořkla.
  8. Před podáváním polévku ještě posypte čerstvou petrželkou a osmahnutými kostičkami veky.

Doba přípravy:

2 hodiny

Množství:

Cca 1,25 litru