Vánoce budou již za:

Get Adobe Flash player

Štědrovečerní smažený kapr

Recept na štědrovečerního kapra se v kuchařce objevil na přelomu 19. a 20. století, kdy jej uvedla M.D. Rettigová. Tradičním vánočním pokrmem se však stal až v 60. letech 20. století. Dnes si bez kapra Vánoce neumíme představit, přesto však celá řada domácnosti kvůli kostičkám na Štědrý večer volí poněkud jiný druh masa.

A jak je to s vámi? Co jíte na Štědrý večer kapra, řízek anebo dokonce něco úplně jiného? Nebojte se a podělte se o své originální vánoční recepty. Čtenáře serveru Kouzelnevanoce.cz dozajista potěšíte…

K dispozici zde pro tyto účely máte i Fórum.

Co budete potřebovat:

  • 1 kapr
  • Polohrubá mouka
  • 2 vejce
  • 3 lžíce bílého vína
  • 1 lžíce oleje
  • Sůl
  • Olej na smažení

XXX.

  • 1 kapr
  • Sůl
  • Hladká mouka
  • 1 vejce
  • Strouhanka
  • Máslo
  • Čerstvá petrželka
  • Plátky citrónu

XXX.

  • 1 kapr
  • Sůl
  • Hladká mouka
  • 1 vejce
  • Strouhanka
  • Strouhaný sýr
  • Olej na smažení
  • Petrželka
  • Citrón

Postup práce:

  1. Kapr musí být očištěn a naporcován.
  2. Kapr se pak osolí, případně ještě polijí bílým vínem a obalí do trojobalu, tedy mouka, vejce a strouhanka.
  3. V jednom případě se do jedné směsi přidá i strouhaný sýr.
  4. Porce kapra se osmaží z obou stran a servírují se s plátky citrónu a posypané nasekanou čerstvou petrželkou.

Doba přípravy:

Cca 45 minut

 


   Podobné články:
Vytisknout Vytisknout

One Response to “Štědrovečerní smažený kapr”

Napsat komentář