- Kouzelné Vánoce- Největší vánoční magazín - https://kouzelnevanoce.cz -

Vánoční jablečný závin

Jak si představujete vánoční jablečný závin? Ideální vánoční závin by měl být správně vyroben z domácího listového těsta.

Výroba domácího listového těsta je celkem složitá, a proto si na něj netroufne hned tak každý. Jestliže k výrobě vánočního jablečného závinu užijete zakoupené těsto, nemusíte se bát, nic výrazně negativního se nestane. Rádi byste věděli, jak takový vánoční jablečný závin vlastně vypadá?

Vánoční jablečný závin je vylepšený – slavnostní závin, který se od toho klasického jablečného závinu liší několika ingrediencemi. Ty závin udělají bohatší a ještě lahodnější.

Co budete potřebovat:

Postup práce:

  1. Rozinky namočte do rumu.
  2. Listové těsto rozválejte na vále na tenký plát.  Ideální je pokud tomu tak učiníte na silikonové podložce anebo na utěrce.
  3. Pak se dáte do tvorby náplně.
  4. První krém se vyrobí vmícháním z tvarohu, vanilkového cukru a moučkového cukru. Řiďte se svou chutí a chutí jablek. Nakonec do krému vmíchejte i půl vanilkového pudinku. Pak krém rozetřete po celé ploše těsta.
  5. Jablka omyjte, oloupejte, vyjměte jádřince a nastrouhejte.
  6. Pak umelte i ořechy a smíchejte s jablky.
  7. Do směsi přidejte i rozinky, které vyjměte z rumu a vymačkejte.
  8. Přidejte podle potřeby cukr, skořici a podle potřeby zahustěte strouhankou.
  9. Takto zahuštěná náplň se rozprostře na tvarohový krém.
  10. Pak těsto srolujte a okraje pevně semkněte k sobě.
  11. Přemístěte závin s pomocí utěrky, či silikonové podložky na plech vyložený pečícím papírem.
  12. Povrch párkrát propíchněte vidličkou a pomašlujte vajíčkem.
  13. Dejte do předehřáté trouby cca na 20 minut péct, dokud závin nezezlátne.
  14. Ještě horký posypte moučkovým cukrem.

Doba přípravy:

45 minut