Vánoce budou již za:

Get Adobe Flash player

Vánoční punč

Vánoční punč není ani tak klasickým českým vánočním pitím, přesto i v České republice jeho obliba neustále stoupá. Tradiční vánoční punč však bývá součástí spíše rakouských a německých vánočních trhů, kam jezdí turisté z celého světa.

Chcete také ochutnat? Máte dvě možnosti, buď si na tyto vánoční trhy prostřednictvím různých vánočních zájezdů zajedete anebo si jej doma zkusíte zhotovit sami. Existuje celá řada receptur na alkoholické, ale i nealkoholické vánoční punče. Kouzelnevanoce.cz vám přináší jednu z alkoholických verzí. Otázkou však je, jestli doma uvařený punč dokáže dokreslit tu skutečnou atmosféru, kdybyste jej popíjeli pod vánočním stromečkem na vánočních trzích ve Vídni, Drážďanech anebo třeba v Norimberku.

Co budeme potřebovat:

  • 1 citron
  • 1 pomeranč
  • 2 celé skořice
  • 130 mililitrů tuzemského rumu
  • 140 gramů cukru krupice
  • 500 mililitrů bílého vína
  • 4 ks hřebíčku
  • 500 mililitrů vody
  • 1 badyán

Popis práce:

  1. Vymačkejte šťávu z citrónu i z pomeranče.
  2. Smíchejte cukr s vodou a šťávou.
  3. Rum nalijte spolu s bílým vínem do hrnce, přidejte koření a uveďte do bodu varu.
  4. Nechte trochu zchladnout a vlijte roztok se šťávou a cukrem a opět přiveďte do bodu varu.
  5. Horký punč se nalévá do předehřátých sklenic, jejichž okraje ozdobíte cukrem a plátky citronu a pomeranče.
  6. Podává se obvykle v době Božího hodu.

Doba přípravy:

Cca 15 – 20 minut

Množství:

1,3 litry

Tip:

Při přípravě můžete také použít rozinky, pomerančové plátky, citrónové plátky, vanilkový lusk a někdo přidává i 1,5 decilitru Becherovky .


   Podobné články:
Vytisknout Vytisknout

2 Responses to “Vánoční punč”

Napsat komentář