Vánoce budou již za:

Get Adobe Flash player

Zdobení perníčků pro začátečníky

Perníčky jsou tradičním artiklem, který nesmí na vánoční tabuli chybět. Jejich zdobení je ovšem velmi ošemetné. Vyzkoušeli jste si tuto mnohdy velmi náročnou a zdlouhavou proceduru také vy?

A setkali jste se s polevou, která zdobí všechno možné, jen ne samotné perníčky? Jak nazdobit perníčky jako profesionálové, to se dozvíte v následujícím článku. Přinášíme vám totiž řadu tipů a triků, které ocení, jak úplní začátečníci, tak zkušené cukrářky.

Tip č. 1 – základem je kvalitní bílá poleva

Vytvoření sněhobílé polevy je skutečně kumšt. Suroviny, které pro výrobu polevy potřebujete, jsou následující: 140 g na dvakrát prosátého moučkového cukru, jeden bílek (nejlépe z domácích vajíček) a trocha citronové šťávy. Cukr a bílek smícháme a postupně – po kapkách přidáváme šťávu z citronu. Pro lepší konzistenci je možno přidat trochu klasického škrobu.

Tip č. 2 – šlehat, šlehat a šlehat

Tento proces je na celé přípravě ten nejdůležitější. Šlehání polevy na perníčky může trvat i 20 minut. A jak poznáte, že má poleva tu správnou konzistenci? Kvalitní poleva v misce „stojí“. Aby vám při zdobení rychle neztuhla, přikrývejte ji namočenou utěrkou.

Tip č. 3. – citron je citron

Zapomněli jste koupit citron a místo toho saháte po tradiční „citronce“? Zadržte! Taková citronka nadělá v polevě více škody, než užitku. Raději obětujte pár korun a kroků a pro čerstvý citron si zajděte. V opačném případě můžete takto zpackanou polevou podarovat nejbližší popelnici.

Tip č. 4 – pro „lenivé“ cukrářky

Nechce vám poleva pořádně ztuhnout? Nedrží vám na perníčcích nebo naopak je nemožné ji ze sáčku, či kornoutku vytlačit? Zkuste následující tip, se kterým je všem nezdarům s polevou konec. Zakupte si klasickou bílou čokoládovou polevu v obchodě, nechte ji rozehřát dle návodu a ozdobte perníčky čokoládou. Uvidíte, že takové perníčky budou – zvláště dětem chutnat stejně, jako ty klasické.


   Podobné články:
Vytisknout Vytisknout

Napsat komentář